29 mars: Sven Zetterberg Blues Band spelar på Danvikstulls Värdshus

29 mars klockan 21:00 – 24:00 spelar Sven Zetterberg Blues Band på Danvikstulls Värdshus, Alsnögatan 11.

Biljettpris är 200 kr (180 kr för medlemmar i Stockholms Bluesförening. Biljetter kan beställas och hämtas ut på konsertkvällen i kassan på Danvikstulls Värdshus.

Danvikstulls Värdshus öppnar kl 20:oo, och då finns det möjlighet att äta mat.

Sven Zetterberg – Sveriges mångsidigaste bluesartist

Bluesmusikern Sven Zetterberg
Sven Zetterberg (bild: Pelle Piano)

Han föddes 1952 i Skärblacka. Han började spela i unga år och framträdde i skolan vid sju års ålder. Bland de första idolerna fanns Elvis Presley och Little Richard. 1964 hörde han munspel för första gången och bland hans influenser fanns Sonny Boy Williamson No 2 (Rice Miller). Bluesen berörde honom då inombords och bluesen är fortfarande speciell för honom.

Första skivinspelningarna för Sven var tillsammans med Telge Blues Orkester 1976. Bandet hade bildats 1972 och innehöll bl.a. Stefan Sundlöf på trummor och Hank Jansson på gitarr.. Bandet var en stor inspirationskälla för oss bluesintresserade i Stockholm, och de spelade flitigt på dåtiden pubar i Stockholm, och framför allt på Mosebacke.

Vid 24 års ålder började Sven spela gitarr på ett mer aktivt sätt och bildade bandet Blue Fire, där han debuterade med gitarrspelet på skiva. Stockholms Bluesförening har bokat Sven i många bandkonstellationer såsom Four Roosters och Stockholm All Star Blues Band, samt det legendariska svenska bluesbandet Chicago Express, som började som en trio och gjorde fantastiska spelningar på Tre Backar.

Med Chicago Express nådde Sven ut till hela Sveriges bluespublik, och kunde lämna sitt jobb som postiljon 1985.

Idag spelar Sven med olika band, beroende på vilken stil av musik och blues som önskas. Han har också medverkat som sångare i flera olika jazz och soul band under tidens lopp.

Alsnögatan 11

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: