Kvalitetstapp på STHLM Tappas i Henriksdalshamnen

Nya sommarmeny på STHLM Tapas lockade mig och sambon till Henriksdalshamnen men efter maten lovade vi oss varandra att inte komma hit på ett tag.

Restaurangen var nästan full så vi fick ett av barborden på nedre planet.

Hela kvällen började dåligt. Assieterna på bordet var använda så vi plockade bort dem och hämtade själv några från grannbordet innan brödkorgen med goa vitlöksaiolin kom. Pennan för att fylla beställnigsformuläret strejkade så vi plundrade grannbordet igen.

Efter otroliga 40 minuter fick vi de första smårätterna: japanska sojabönor edamame med flingsalt, sparris med balsamicovinägrette samt quesadillas med guacamole.

image

Sojabönorna hade av någon anledning fått olja på sig. Det smakade som härsket eller frityrolja med en mycket otrevlig lukt som vi försökte få bort från fingrarna hela kvällen. Jag åt inte min portion.

image

Sparriset var närmast rå. Så jag kunde bara äta halva stången. På undre delen var det också lite jord kvar.

image

Quesadillas smakade som vanligt: Gott.

image

Därefter kom de panerade halloumi-chevre-bollarna med en god pesto. Riktigt matiga men smakade mycket panering och för lite ost.

image

Grillade fetaosten med vattenmelon och mynta var god men har nog legat i köket för länge. Melonen vattnade och myntabladen var bara en svart gägga. Kanske för varmt i köket.

Jag påpekade för personalen alla miss. Man ursäktade sig med att det var bara en kock i köket ikväll. Tom diskaren hjälpte till med i köket. Det var ibte diskussion om någon kompensation, ett plåster på såret. Nej…

Medan jag väntade på notan såg jag hur gästerna beklagade sig över att de inte har fått maten de har beställt. Kaos helt enkelt.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Kvalitetstapp på STHLM Tappas i Henriksdalshamnen”

  1. Jag har haft precis samma upplevelse ( före sommarmenyn) men förde ett dj-a liv och fick till sist tag på “chefen” som vi inte sett på hela kvällen. Resultat: vi betalade bara för förtärd alkohol. Fick t o m frågan om vi ville hanågot mer, naturligtvis gratis. Då vi tackade nej så önskades vi välkommen tillbaka. Gissa vad vi svarade – inte detta sekel. Gå tillbaka och kräv pengarna tillbaka, annars finns ju nästa instans: HK, VD eller vad det nu heter i deras fall.

  2. Tappas är nog det rätta för detta ställe. Var där i söndags kväll. Fick beställa efter 40 min satt ute. Dricka fick vi gå till baren för att köpa. Bröd fick vi inte utan det gick grannarna vid bordet bredvid och hämta åt oss!!! maten när vi fick den var bra. Personalen berättade att de själva hade fått ringa in fler och att det var bara två som var schemalagda. Trots att de var fler så fungerade det inte. De som satt bredvid oss bad om ägarens mailadress för att ta direktkontakt med honom för att påvisa alla brister. Tråkigt att ett bra koncept missköts så, kan det vara ekonomiska bekymmer eller??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: