Nacka halverar byggtakten: Ny chans att rädda Trolldalen & Ryssbergen?

Nacka kommun har förpliktat sig att bygga 13400 lägenheter fram till 2030, varav c:a över 3000 skulle hamna i Henriksdal, Finnboda, Finnberget och Saltsjöqvarn. De 3000 lägenheterna på Kvarnholmen är då inte inräknade.

Efterfrågan på dyra bostadsrätter har börjat svika. Samtidigt hörs röster från många grannar att naturområden som Trolldalen på Henriksdalsberget, Ryssbergen mittemot Kvarnholmen, Bageriberget i Saltsjöqvarn och Skatberget nellan Finnberget och Finnboda försvinner.

Halva Trolldalen försvinner när Nacka bygger stad. Det som är kvar krönet i mitten samt branten mot Svindersviken.

Därtill hinner inte landstinget bygga ut kommunikationerna och kommunen halkar efter när det gäller tillgänglighet, idrotts- och fritidsanläggningar m.m.

Nu har Alliansen-majoriteten i Nacka kommun beslutat att halvera byggtakten. Det blir 600 nya lägenheter per år istället för 1200. Läs mer i Mitt i Nacka

Oppositionspolitiker från Nackalistan, Socialdemokraterna och Miljöpartiet ser nu chansen att rädda vårt närmaste naturområde Trolldalen mellan Henriksdalsringen, Svindersviken och Finnboda eller iaf att skjuta upp exploateringen. Läs mer i Mitt i Nacka

Utsikten från Trolldalens norrsida mot Djurgårdens och Finnbergets sydsida.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: