Röda zoner för bättre säkerhet på Henriksdals reningsverk

Stockholm Vatten har granskat arbetsmiljön i Henriksdals reningsverk med sina runt 300.000 kvadratmeter och 18 kilometer tunnlar. För att få jobba i dessa röda zoner krärs dokumenterad utbildning och skyddsutrustning.

Cykelskylt med Värmdövägen och Henriksdals reningsverk i bakgrunden

“Vi vill att våra reningsverk ska vara tillgängliga. Tanken är att ha så lite röda zoner som möjligt och att man ska bygga bort eller kapsla in arbetsmiljöproblemen”, säger Sven-Gunnar Hegg, arbetsmiljöingenjör på Stockholm Vatten till prevent.se.

Ensamarbete i dessa zones är förbjudet. Dessutom krävs skyddsutrustning av varierande omfattning, däribland fallskydd, hjälm, handskar och helmask med filter. Projektet på Henriksdals reningsverk tar även upp smittrisken och personliga hygienen efter utfört arbete. Avloppsvatten innehåller stora koncentrationer av mikroorganismer som kan vara ohälsosamma.

>> Läs mer

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: