250 personer vill köpa lägenheterna i Kajhusen

Först var det 1.000 intresseanmälningar från JMs VIP-kunder om Kajhusen öster om Qvarnen Tre Kronor. Runt hälften av dessa kom 17 januari till presentationen av projektet. NVP skrev 18 januari om att flera som dök upp var överraskade av kajens skuggiga läge. Alla som var med på Hembygdsföreningens tidigare stadsvandringar kan vittna om att den här delen av Kvarnholmen är blåsigare och kallare, men att utsikten över Nacka strand, inloppet och Djurgården kan kompensera för det.

Kajhusen på Kvarnholmens norra kaj i Nacka (bild: JM)

22 januari hade 250 av dessa anmält intresse för att köpa en av de 54 lägenheterna (2 – 4 rum och kök) i Kajhusen. Bostäderna kostar mellan två och fem miljoner kronor.

Under kajhusen kommer bostadsrättsföreningen att ha sina garageplatser som nås enkelt via trapphus och hissar. På kajen kommer det att finnas kommunala parkeringsplatser för gäster och besökare.

Intressant är att JM marknadsför Kajhusen med projektet M/S Sjöbussen – en kollektiv båtförbindelse mellan Hammarby Sjöstad, centrala delar av Stockholm (Slussen, Strömkajen, Nybroviken), Nacka, Lidingö och Fjäderholmarna.

 

Kvarnholmen med Qvarnen Tre Kronor och kajhusen sedd från Djurgården

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: