Mark på Henriksdalsberget säljs ut

Stockholms vatten styrelse har beslutat att sälja fordonsgasbolaget Stockholm Vatten Utveckling (SVUAB). Intressant är att försälningen även omfattar mark i anslutning till Stockholm Vattens anläggningar på Henriksdalsberget.

Henriksdals reningsverk och Henriksdalsberget sedda från Hammarby sjöstaden (2007)

Oppositionen i Stockholm stadshus (socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet) motsätter sig försäljningen. Det är olyckligt att sälja mark som ingår i anläggningar som Stockholm Vatten behöver under lång tid framöver.

“När Stockholm växer kommer reningsverken att behöva byggas ut. När Stockholm nu också säljer ut marken kring bolagets anläggningar skapas med rätta en osäkerhet i hur framtida utbyggnader ska kunna ske”, säger Rebwar Hassan (mp, vice ordf. Sthlm Vatten) i ett pressmeddelande.

Marken som Henriksdalsbergets tre bostadsrättsföreningar ligger på plus skogsområdet Trolldalen ägs däremot av Nacka kommun och står inte till försäljning.

>> Läs oppositionens pressmeddelande om utförsäljningen av Henriksdals reningsverks mark

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: