Matilda Lindblom gav sin etta på Klippan en personlig touch

Matilda Lindblom är formgivare och inredningsarkitekt som utbildades på Carl Malmstens skola på Södermalm. Hon bor i en lägenhet på 35 kvm på Hästholmsvägen och presenterade i fredagsnumret av DN hur hon lyckades förvandla bostaden till en lägenhet som andas ljus, rymd och balans. Hennes lägenhet, som kostade en miljon, ligger på sjunde våningen i ett av de nio punkthusen på Hästholmsvägen som ritades av Sven Backström och Leif Reinius i funkisstil och byggdes mellan 1940 och 1945. Det faluröda huset på Danviksklippan ägs av bostadsrättsföreningen Klippan 10.

Danviksklippans nio punkthus

“Det är nära till natur och vatten, huset ligger på en höjd, och jag tar mig till Slussen med cykeln på femton minuter”, berättar Matilda till DN om varför hon bestämde sig för att bo här.

Smart satsning på lägehenters olika “öar”

Sovplatsen ligger ovanför soffan i en sängloft. Stegen dit sitter på väggen.

Det kombinerade mat- och arbetsbordet med fyra stapelvara stolar i massiv ask inns i ett hörn vid fönstret med utsikt mot Värmdövägen och Henriksdalshamnen. Stolarna “Excelsa” är hennes egen kollektion.

Köksdörren har Matilda lyft bort. Arbetsbänken är i betong. Det orangeröda klinkret i kök och hall har ersatts med vitoljade, borstade och lutade furuplankor.

Lägenheten hålls i en enkel och stilren skadinavisk anda. Men det finns även antika ljusstakar.

Matilda fick också frågan vad som var hennes största miss när det gäller lägenheten. “När jag hyrde ut mi lägenhet en sommar och kom hem till ett renoveringsobjekt”, svarar hon i DN.

>> Läs hela artikeln i DN

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: