Första spadtaget för Kvarnholmens nya bostäder

Rivningar av betongsilon, kajarbeten, tömning av oljefyllda bergrum och invändiga arbeten i Qvarnen Tre Kronor med taklyft har pågått ett tag nu. I tisdags togs också det första spadtaget för de första av 2.100 nya bostäder. För första spadtaget stod Erik Langby (m), kommunjstyrelsens ordförande i Nacka.

Kajhusen på Kvarnholmens norra kaj i Nacka

Kvarnholmen var länge en knutpunkt för modern svensk funkisarkitektur, här byggdes bland annat de första radhusen någonsin i Sverige, säger Johan Skoglund, VD på JM AB som tillsammans med KF utvecklar Kvarnholmen inom det gemensamma bolaget KUAB.

Spadtaget gällde de s.k. kajhusen – tre hus om totalt 54 lägenheter som ligger på (halv)öns norra kaj med utsikt över inloppet och Djurgården. Husen anknyter till kvarn- och siloarkitekturen med sin fasad i tegel.

>> Läs JM:s pressmeddelande om kajhusen på Kvarnholmen

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: