Fotoprojektet Shadexplorer visar märkliga platser i Henriksdal, Danviken och Finnboda

Fotograferna B. Thomas Happ och B. Thomas Jansson har sammanställt en fotosajt med vyer från kyrkogårdar, gamla fabriker och varv, tunnlar, broar och spårvägar. Därtill har man lagt på ett sferiskt ljudspår med originalljud från omgivningarna.

Danviksbrons brofästen (bild: Shadexplorer)

Bland vyerna från Västra Sicklaön finns Elite Hotel Marina Tower (Saltsjöqvarn), utsikten från Danvikstrand mot Saltsjön och Djurgården, Danviksbron och – kanalen, DanvikCenter, husen på Henriksdalsringen, vyer från Henriksdalsberget mot Värmdövägen, Alphyddan, Hammarbybacken, Södermalm, Kvarnholmsvägen och Danvikshem, Finnbodas kranbana, chefsbostaden / transformatorhuset på Finnbodaberget, utsikten från Finnbodakajen mot Djurgården och Kvarnholmen.

Bilderna visas när du klickar på “Browser window” eller “Fullscreen” och sedan väljer på kartan “Henriksdal – Danvikstull” respektive “Kvarnholmen” (egentligen bilderna från Finnboda).

>> Besök http://shadexplorer.se

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: