Busskaos i Henriksdal

Som förra året också väntade även denna vinter en överraskning på grannar som försökte ta sig till jobbet i morse: bostadsrättsföreningarnas, Nacka kommuns och Stockholms stads entreprenörer har inte skottat. All kommunaltrafik nere.Klockan 8:15 hade ännu inga gångvägar skottats. Bilvägarna har skottats sporadiskt och kastat snön på gångvägarna (t.ex. Kvarnholmsvägen, Hästholmsvägen, Finnbodavägen). Många tog alltså bilvägarna för att överhuvudtaget komma fram.

Skrotiga buss 53 orkar inte åka upp för backarna vid Danviksklippan, Henriksdalsberget och Finnberget. Klockan 6:30 hade dessutom en buss lagt av helt mitt på infarten till Henriksdalsberget.

Buss 53 i Henriksdalsbacken blockerar infarten i snöovädret
Många grannar försökte att ta sig vidare med Saltsjöbanan från Henriksdal under snökaoset.

Många tog sig till knytpunkten vid Värmdövägen i Henriksdal och hoppades ta någon buss därifrån. Nacka Värmdö-bussarna hade lagt av helt. Däremot fortsatte Saltsjöbanan att gå. Den var dock ofta överfull.

En del bilister stannade och tog med folk. Andra granna valde att gå till jobbet på de oskottade vägarna som ett lämmeltåg nedanför Danviksklippan.

Desperata grannar vid Värmdövägen under snökaoset

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: