Nacka Mark och Exploatering AB vill bygga bostäder i Ryssbergen

Majoriteten i Nacka kommunfullmäktige (m, fp, kd och c) har tidigare beslutat att göra om Ryssbergen till naturreservat med undantag för mark som kommer att exploateras inom Kvarnholmsförbindelsen.

Tickor i Ryssbergen, Nacka
Tickor i Ryssbergen, Nacka

Medan Naturskyddsföreningen, ett antal andra intresseorganisationer och boende skulle vilja skydda hela området, finns det även röster som vill exploatera hela urskogen.

Enligt Nacka Värmdö Posten har Nacka Mark och Exploatering KB (ägaren till marken i Ryssbergen) svarat på Nacka kommuns översiktsplan med att ”tanken på att göra Ryssbergen till naturreservat är felriktad och att områdets skönhet och strategiska läge talar enstämmigt för både bostäder och kommersiella lokaler.”

Cathrin Bergenstråhle (m), ordförande Miljö- och stadsbyggnadsnämnden, svarade att gränserna för reservatet inte är satta ännu. “(…) möjligen kan det bli bostäder längs 222:an”.

>> Läs originalartikeln i Nacka Värmdö Posten

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Nacka Mark och Exploatering AB vill bygga bostäder i Ryssbergen”

  1. Beklämmande att läsa om Ryssbergens osäkra framtid, har rört mig i området sen jag var liten och alltid fascinerats av urskogen. Att det ägnas tid åt att ens tänka tanken att exploatera detta område är bisarrt. Snabba lösningar efterfrågas av byggherrarna och politikerna famlar i blindo. I stadshuset borde man fortsätta ägna fikarasterna åt kaffe och kaka och inte skissa fram förslag på eventuella skövlingar av denna så dramatiska och fantastiska plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: