Rejäl höjning av parkeringsavgifter på Henriksdalsberget

Innan Henriksdalsbergets hyresrätter ombildades passade dåvarande hyresvärden Stockholmshem att överlåta hanteringen av garageplatser åt Stockholm Parkering fram till hösten 2012.

Parkeringen på Henriksdalsringen i december 2010

Garagen ägs egentligen av Henriksdalsbergets bostadsrättsföreningar, men avtalet gör att ägaren (alltså i slutändan medlemmarna i bostadsrättsföreningarna) får hyra av sig själva.

Innan avtalet med Stockholms Parkering löper ut, passar parkeringsbolaget också att höja månadsavgiften för garageplatser från 560 till 750 kronor i månaden. Skälet anges vara

En medlem inom bostadsrättsföreningen Svindersvik har anmält ärendet till Hyresnämnden som dock inte kommer att gå vidare med ärendet. Många som har bott på Henriksdalsberget i upp till 40 år är mycket förbannade över den här behandlingen och ser valet mellan att bli uppsagda och betala den rejält höjda avgiften som utpressning.

När Stockholm Parkering tog över blev uthyrningen också momspliktig. Så man höjde redan då med 25 procent.

Inom BRF Svindersvik har man kollat på avtalet men inte kunnat hitta ett sätt att omförhandla.

Billigare att felparkera

Ett annat problem på Henriksdalsberget är att många som inte bor här använder boendeparkeringen som infartsparkering. Boende tvingas därför ofta parkera på gångvägen, där för övrigt också Nacka kommuns entreprenörer inom äldretjänster parkerar. Många gående måste därför använda bilvägen för att komma hem.

Det egentliga problemet är att Nacka kommuns lapplisor ogärna kommer till Henriksdalsberget. Ofta kostar det bara 300 kronor att parkera fel.

Problematiken har visat sig under vintern då Nacka kommun fick flytta runt en massa bilar för att kunna snöröja.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Rejäl höjning av parkeringsavgifter på Henriksdalsberget”

  1. Det här är en blogg. Saker läggs upp i datumordning – som om du skulle läsa en tidning från 1999 och fråga varför det står gamnal info i den. 🤣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: