Bostadsrättsföreningar vill ha bostäder i Gomanhuset

Gomanhuset, fastigheten intill Danvikens dårhus och Danvikstrand som byggdes av Konsumentföreningen som charklaboratorium, har stått tomt efter att Point lämnade fastigheten kring årsskiftet 2007/08.

Goman-huset mellan Danvikstrand och Danvikens dårhus

Följande bestämmelser gäller för byggnaden: kontor och industri, byggnaden får inte rivas, exteriören får inte förvanskas, verksamheten får inte vara störande för omgivningen. Huset är med sitt kulturhistoriska intresse en del av riksintresset för Nackas norra kust/Stockholms inlopp.

Men en ny hyresgäst som kan ha kontor eller industriell verksamhet i huset kunde inte hittas. Områdets bostadsrättsföreningar har därför gått ihop och föreslagit för Nacka kommun att de vill förvärva Goman-huset om bostäder tillåts i byggnaden.

Nacka kommuns planenhet har också fått se skisser som visade att det går att bygga bostäder i huset utan att byggnaden förvanskas. Planenheten föreslår nu att en planändring borde prövas.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Bostadsrättsföreningar vill ha bostäder i Gomanhuset”

  1. Vem är det som äger Gomanhuset och låtit det stå tomt i alla
    dessa år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: