Byggprojekt på Henriksdalsberget och Finnboda nominerade till Stadsbyggnadsutmärkelsen 2011

10 projekt har nominerats till Nacka Stadsbyggnadsutmärkelse 2011, däribland nya trappan i Trolldalen mellan Henriksdalsbacken och Svindersviken samt Finnboda parkväg 20 – 22 med greenen.

Nya Trolldalstrappan mellan Henriksdalsberget och Svindersviken - mitten med utsikt
Nya Trolldalstrappan mellan Henriksdalsberget och Svindersviken - mitten med utsikt

Trappan, där detaljerna håller på att fixas i dagarna, har byggts av uppdrag av Nacka kommun enligt Grontmij landskapsarkitekters ritningar. “Varmförzinkad gallerdurk är underhållsfri, behöver inte snöröjas på vintern men är hårt i karaktären. Det är i placeringen av trappan som man har visat hänsyn mot platsen”, står det i motiveringen för nomineringen.

Finnboda Parkväg 20–22 och greenen
Finnboda Parkväg 20–22 och greenen

Bostadshuset på Finnboda parkväg 20 – 22 med parken “greenen” har byggts på uppdrag av HSB enligt Ritz arkitekters skisser. “Lamellhusen i norr öppnar siktlinjer mot Saltsjön. Spännande exempel på när hus i park samlas och står tätt som i kvartersstaden för att ge plats för ett gemensamt stadsrum”, står det i motiveringen.

>> Läs mer om årets Stadsbyggnadsutmärkelse och vinnarna

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: