Invervju med Hannes Seeman i Livests Goda

Hannes Seeman, den ena halvan i duon som öppnade Zee the restaurant i Henriksdalshamnen, har intervjuats av mat- och drycktidskriften Livets Goda.

Kockarna Andreas Nylén och Hannes Seeman på Zee i Henriksdalshamnen
Kockarna Andreas Nylén och Hannes Seeman på Zee i Henriksdalshamnen

Hannes berättar om att han egentligen skulle bli akademiker som föräldrarna. Han pluggade faktiskt ekonomi i Uppsala, tog siktet på aktiemarknaden och fick extrajobba i nationsköket.

Så blev det jobb på Hambergs Fisk, studier på Restaurangakademien och arbete på finkrogen F12. Och nu Zee i Henriksdalshamnen.

Hannes berättar också om jobbet som sommelier, hur bra gästerna är på matkunskap, vad man ska tänka på när man skapar sin vinlista och hur priserna sätts.

”Jag tror jag skulle vilja ha 1961 Château Latour i glaset, det har jag provat en gång, även om det var rätt stressigt då det skedde, men jag vet att det är ett alldeles fantastiskt vin, det ultimata vinet!” är hans svar på frågan om vilket vin han skulle vilja ha i glaset.

>> Läs hela intervjun i Livets Goda

 

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: