Kriminalserien Arne Dahl ska spelas in på Henriksdalsberget

Produktionsbolaget Filmlance International som bl.a. står bakom produktioner som Beck och Oskyldigt Dömd är under inspelning av en ny spännande kriminalserie för SVT. Serien bygger på Arne Dahls populära böcker om A-gruppen, en specialstyrka inom rikskrim som utreder speciellt svårlösta fall, ofta med internationell anknytning.

Henriksdalsbergets senapsgula fasad och rosa balkonger
Henriksdalsbergets senapsgula fasad och rosa balkonger

I den femte filmen Europa Blues hittas en nittioårig världsberömd hjärnforskare brutalt mördad på Skogskyrkogården i Stockholm. Strax därefter påträffas en lemlästad manskropp i järvhägnet på Skansen zoo. Samtidigt försvinner sex ukrainska kvinnor spårlöst från en flyktingförläggning.

A-gruppen inser sakta men säkert att de skenbart åtskilda händelserna har ett samband som formar ett nät över Europa. Det visar sig handla om en ovanligt utstuderad hämnd som har sin förklaring långt tillbaka i tiden.

En av nyckelpersonerna i historien ska bo på Henriksdalsberget. Bland scenerna som ska spelas in finns en jakt på tak, i källargångar och i en tvättstuga. Inspelning ska pågå i slutet av maj.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: