Skisser visar utseende och placering av planerade ungdomsbostäder nedanför Danvikshem

I gröna foten mellan Danvikshem och Inloppet ska hyresrätter för ungdomar mellan 18 och 29 år byggas. Lägenheterne kommer att vara antingen 30 kvm stora (en person) eller 40 kvm (två personer).

Bostäderna byggs i färdiga element i två våningar på plintar. Platsen är sparat som ett reservat för den komman Österleden. I Kvalitetsprogrammet för Nackas norra kust finns nämns också en strandpark som bör anläggas mellan bebyggelseområdena. Klicka här för fler skisser (pdf)

Ungdomsbostäder nedanför Danvikshem
Ungdomsbostäder nedanför Danvikshem, tilltänkt placering
Planerade ungdomsbostäder nedanför Danvikshem
Planerade ungdomsbostäder nedanför Danvikshem, vy från inloppet

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

3 reaktioner till “Skisser visar utseende och placering av planerade ungdomsbostäder nedanför Danvikshem”

  1. en kanonfin inramning till Danvikshem…verkligen…Baracker!

  2. Jag får intrycket att skisserna är bara någon slags idé för att bli(n)dka tjänstemännen och politikerna. Vi får nog tänka oss något i stilen med barackerna mellan Finnboda och Vilans skola.

  3. På skiss nr två ser det ut att vara enplanshus (om ens det) men i PDF-filen ser man tydligt att det är tvåplanshus. Försöker man medvetet få dem att se mindre ut på skisserna för att de inte ska påverka vyn så mycket?

    Skalan mellan Danvikshem och de planerade husen känns så förvrängd att man inte kan tro annat.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: