StadsbyggnadsNytt berättar om byggprojekt på Kvarnholmen och i Finnboda

I juni-numret av Nacka kommuns nyhetsbrev StadsbyggnadsNytt kan du läsa om bron över Svindersviken, ungdomsbostäderna nedanför Danvikshem och nästa etapp i Finnboda.

Svindersviksbron mellan Kvarnholmen och Ryssbergen (bild: JM)

På sidan 1 presenteras bron över Svindersviken mellan Kvarnholmen och Ryssbergen som en avlastning för trafiken över Värmdövägen. Kanske inte precis lugnande för grannar i Finnboda som redan idag tycker att det är för mycket trafikbuller på Kvarnholmsvägen.

Yussuf Hassen räknar med byggstart tidigast i början av 2012 och en byggtid på c:a 2 år. Om detaljplanen överklagas till Länsstyrelsen, försenas projektet två till sex månader eller mer.

Planerade ungdomsbostäder nedanför Danvikshem
Planerade ungdomsbostäder nedanför Danvikshem, vy från inloppet

På sidan 9 beskrivs planerna på 52 ungdomsbostäder på pålar i Hermansdal (gröna foten mellan Danvikshem och Saltsjön). Husen ska likna hamnbodarna vid Nacka Strand snarare än studentbostäderna vid Quality Hotel vid Värmdövägen.

På sidan 9 kan du också läsa om snart byggstart i Finnboda där HSB ska bygga 380 lägenheter inom Finnboda Hamnplan och därefter centrala finnboda med Finnboda Blick, q-märkta svetshallen (Docklands), pirhusen, Finnboda Udde och Terrass.

“Speciellt i Finnboda Blick och i pirhusen var tanken först att ha många etagevåningar, som ju kräver stor yta. Men nu märker vi att kunderna mer vill hålla sig till ett plan”, säger projektchefen Urban Jonsson, HSB Bostad.

>> Läs StadsbyggnadsNytt juni 2011 (pdf)

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: