Resenärer uppförda över att M/E Emelie inte får angöra Barnängsbryggan

På grund av trängseln vid Barnängsbryggan på Södermalm får Ressel Rederis M/S Emelie inte angöra bryggan utan måste åka över till Luma eller Henriksdalsbryggan först och byta till färjan till Nybroviken.

M/S Emelie vid Lumabryggan i Hammarby sjöstad
M/S Emelie vid Lumabryggan i Hammarby sjöstad

”Ett överlägset transportmedel har tappat i kvalité eftersom det nu tar mycket längre tid att ta sig till Nybroviken, det känns inte alls lika attraktivt ur kollektivtrafiksynpunkt. Spontanresandet blir också mycket mindre när man måste planera sina resor så noggrant”, säger krönikören och Söderbon Lasse Anrell i Södermalmsnytt.

Nytt är också att endast en båt i taget av säkerhetsskäl får lägga till vid pontonen i Barnängsbryggan.

 

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: