Krönikör berättar på Nyheter24 om sin uppväxt på Henriksdalsberget

Zeke Tastas, 35 år gammal och född i argentinska huvudstaden Buenos Aires, berättar i en krönika på nyhetssajten Nyheter24 om sin uppväxt på Henriksdalsberget, som ”ligger bara en liten danvikstullsbro från Söder men var i själ, kultur och sinne eoner bort”.

Zeke Tastas
Zeke Tastas (bild: Zekes Twitter-kanal)

Zeke berättar om hur han redan i låg ålder lärde sig att sno bilar, knarka och dricka sig redlös. ”Jag försökte lära mig våld och rån men hade det inte i mig”, skriver han. Mycket verkar ha förändrats sedan den tiden.

Nu är det mest musiker, filmare, fotografer, poeter, författare, lokalpolitiker, journalister, IT- och reklamfolk som representerar Henkans befolkning utåt.

Zeke skulle känna sig hemma här idag. Han gjorde karriär som reklamväldens Zlatan. Zeke startade Scholz & Friends i Sverige, jobbade som kreativ chef på Naked och nu på The Pistöl Agency.

En sak har dock inte förändrats: ”Den enda vägen från Henkan, förutom när man fick springa ned för berget för att man blev jagad av arga vänner/fiender, var buss 53. På bussen stod det ”Roslagstull”.

>> Läs Zekas hela krönika om barndomen på Henriksdalsberget

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Krönikör berättar på Nyheter24 om sin uppväxt på Henriksdalsberget”

  1. Sergio din gamla skojare! Biblioteket är nedlagt, framfab är mer eller mindre history, men du tickar på, kul att höra.
    The ”Henkan spirit” is strong.
    (Evve bor i 1:an nu för tiden)

    Ha det bra Oddi,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: