Riksteaterproducenten Ceylan Holago försvarar grafittikampanj

Ceylan Holago, som bor på Henriksdalsberget och sambo till musikern Tom Piha (Max Peezay), går till hårt angrepp mot Stockholms stads beslut att stoppa kampanjen för det internationella gatukonstkonvetentet Art of the Streets.

Ceylan Holago (bild: Johan Ljungström / SR)

Kampanjen stoppades av Stockholms stads trafikkontor med hänvisning till stadens klotterpolicy när kampanjen var klar och redo att sättas upp.

”Policyn infattade från början skadegörelse och klotter. Sedan tog man in ordet grafitti och nu stoppar tjänstemännen allt som innehåller det ordet. Det är en policy som är omodern och väldigt lätt att tolka godtyckligt”, säger Ceylan till Dagens Media.

Riksteatern har efter beslutet fått många sympatiyttringar för arrangemanget. ”Det anmärkningsvärda är att gemene man vaknat till liv, det här är inte graffitimålare som hör av sig utan vanligt folk som värnar yttrandefriheten och är mot konstcensur”, säger Ceylan till Svenska Dagbladet.

P.S. Visste du att Ceylan Holago har tidigare fått Hultsfredsstipendiet (delades ut av Sveriges Radio P3 och Hultsfredsfestivalens arrangör)?

flyer för art of the streets 2011

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Riksteaterproducenten Ceylan Holago försvarar grafittikampanj”

  1. Det känns bra att ha en person som värnar yttrandefriheten och konstnärliga uttryck i mitt närområde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: