Skapare av Garden Girl trädgårdskläder för kvinnor bor i Gäddviken

Petra Maison heter en granne i gula disponentvillan i Gäddviken. Hon har skapat varumärket Garden Girl för trädgårdskläder och -accessoarer av kvinnor för kvinnor.

Garden Girls skylt på Kvarnholmsvägen 54 i Gäddviken, Nacka
Skylt på Kvarnholmsvägen 54 skvallrar om Garden Girl

”Min kärlek till trädgårdsarbete och skön design har blivit ett spirande familjeföretag och nu är vi ett helt team som tillsammans utvecklar Garden Girl, bland annat utifrån önskemål från våra engagerade kunder”, skriver Petra på gardengirl.se.

I Garden Girls kollektion finns hängselbyxor (tydligen klassikern med vilken allt började), knäskydd, midjebyxor, scarf, knickers, jacka, hatt, trädgårdshandske, stövlar, skor, trädgårdsväska m.fl.

Direktörsvillan på Kvarnholmsvägen 54 i Gäddviken, NackaFärgen rosa, blommönster och söta detaljer dominerar designen.

Kläderna säljs i hela Sverige, däribland på Blomsterlandet och Garden bistro & design i Nacka. En webbutik finns så klart också på gardengirl.se.

P.S. Visste du att gula direktörsvillan som kläddesignern bor i byggdes 1912 av Oscar Carlsson, som hade en superfosfatfabrik i Gäddviken?

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: