Hinder för strandpromenaden mellan Svindersvik gård och Nacka strand

2009 invigdes strandpromenaden mellan Nacka strand, Vikdalen, Ryssbergen och Marinstaden. Men hur går det med biten mellan Marinstaden och Svindersvik gård? Promenadsugna flanörer verkar behöva vänta ut ännu en sommar.

Säkring av berget i snigelfart

För det första är förbindelsen mellan Svindersvik gård och Nacka Båtklubb avstängd. Klippan vid den trånga gången har nämligen rasat.

Nacka kommun har gett i uppdrag en sprängning, men den kom aldrig igång. Istället blir den av någon gång vecka 32 till 35. Man kände till problemet redan sommaren 2010 men arbetet går alltså mycket långsamt framåt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Stopp efter Marinstaden

Nacka kommun planerar också för en strandpromenad mellan Marinstaden och Nacka båtklubb längs klippstranden på 2 meters höjd. Idag finns där bara ruttna bryggor på båtklubben sida och en avklippt väg på Marinstadens sida som leder in i branta skogen.

Nacka kommun har gjort geologiska undersökningar av berget och strandkanten, men förstudien som skulle vara klar till midsommaren har fördröjts av den geologiska undersökningen.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: