Inte all avföringslukt borta från Henriksdal

Henriksdalsbergets smeknamn dasslocket härstammar från närheten till Henriksdals reningsverk och den lukt som anläggningen sprider regelbundet. I samband med inflyttningen av nya grannar till Henriksdalshamnen och ombyggnaden av reningsverket lovade man bättring på det området.

Henriksdals reningsverk sett från Danviksklippans fot

Men vi kan fortfarande känna av en stark avloppslukt kring trafikplatsen Henriksdal ibland, och regelbundet en subtil toalukt i Henriksdalstrappan.

”Viss verksamhet är inflyttad till nya anläggningen, vilket medfört reducerad risk för olägenhet, men inte allt. Ombyggnationen är tyvärr försenad några månader, dyker inga nya komplikationer upp skall det vara klart i slutet av september”, skriver Mikael Lind, enhetschef för Henriksdals reningsverk på Stockholm Vatten.

Under sommaren förekom också arbeten som medfört att reningsverket höll sina portar uppställda mot trafikplatsen Henriksdal. ”Det påverkar givetvis ventilationsbalansen i anläggningen och kan vara orsaken till att viss lukt spridits utanför området. Dessa arbeten är avslutade och jag hoppas det inte dyker upp fler”, fortsätter Mikael Lind.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: