Gatlyktorna på Henriksdalsberget har nått bäst före-datumet

När stormen Katia drog in över Stockholm och Nacka förra veckan var det en gatlykta utanför Henriksdalsringen 39 trillade en gatlykta med dunder och brak rakt på en parkerad bil som fick flera fula skador.

Gropar och skrapmärken på taket, motorhuven och på en framflygel samt en ytterbackspegel förstörd.

Gatlyktorna är upp till 40 år gamla, alltså från Henriksdalsringens begynnelse i slutet av 1960-talet / början av 1970-talet. Rost och sprickor märks med det fria ögat på gatlyktornas fötter. I vintras var det stolpar vid fotbollsplanen som sökte sig till det horisontella läget.

Detta bildspel kräver JavaScript.

P.S. Visste du att Henriksdalsringen fyllde 40 års jubileum 2008? Alla blev bjudna av Hyresgästföreningen på tårta i Gula huset.

2 svar till “Gatlyktorna på Henriksdalsberget har nått bäst före-datumet

  1. Mattias Qvarsell

    Bra gjort Pyret!

  2. Pyret Due Hedlund

    Hej! Efter att jag läst din information om lykstolpen som blåst ner tog jag upp frågan i Tekniska nämnden där jag är ledamot för Socialdemokraterna. En inventering har gjorts och minst 26 stolpar kommer att bytas ut före året slut har jag fått besked om. Med vänliga hälsningar Pyret Due Hedlund

Kommentera