Infekterad diskussion om hbt-certifiering

Nacka Värmdö Posten skriver i veckans nummer om en infekterad omröstning i Nacka kommunfullmäktige, där vänsterpartiet motionerade för en hbt-certifiering av fyra kommunala verksamheter. Och tidigare granne från Finnberget  i hätsk debatt med granne från Saltsjöqvarn.

Astrid Grufman, moderaterna
Astrid Grufman

Astrid Grufman (moderaterna), tidigare boende på Finnberget, tyckte i debatten att om man som homosexuell inte är nöjd med hur man blir behandlad på en skola eller äldreboende, så är det bara att byta.

Hans-Åke Donnersvärd (socialdemokraterna), homosexuell och boende i Saltsjöqvarn blev upprörd och berättade hur han blev dåligt bemött just i sin roll som politiker i Nacka kommun.

Socialdemokraten Hans-Åke Donnersvärd
Hans-Åke Donnersvärd

“Det du säger till mig är att jag kan gå till andra verksamheter om jag blir dåligt bemött. Det blev jag, men fanimig att jag går till någon annan verksamhet. Jag stannar som politiker”, säger Hans-Åke till Nacka Värmdö Posten.

>> Läs hela artikeln i Nacka Värmdö Posten

P.S. Visste du att gay tidningen Dorian Magazine har sina rötter på Henriksdalsberget?

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: