Redaktör för finnlandssvenska Rundradion skriver om segregerade Saltsjöqvarn

Thella Johnson, granne i Saltsjöqvarn och programledare för finlandssvenska Rundradion, journalist och författare skriver på redaktionens blogg om att hon “bor i ett typiskt urbant medelklassområde” och frågar sig om det var “meningen att här bara skulle bo infödda svenskar med inkomster lite över medeltalet”.

Thella Johnson (bild: Sveriges Radio)
Thella Johnson (bild: Sveriges Radio)

Hon skriver också att hon tillbringade sin barndom i Vasastaden, men att hon aldrig har fått höra att hon och folk i hennes omgivning är kriminella och arbetslösa ligister. Däremot omgärdas Stockholmsförorter som Tensta, Rinkeby och Fittja av sådana rykten. >> Läs hela hennes inlägg och reaktionerna på svenska.yle.fi

Thella har även jobbat för Sveriges Radio och 2006 tilldelades hon Public Service-stipendiet för ett samarbetsprojekt med journalister i Bagdad, Irak. 2007 utkom hennes bok Sjukt billigt på Norstedts förlag som hon skrev tillsammans med Jörgen Huitfeldt och Ola Wong.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: