Nya ägaren till Danviksklippans livs heter Alam

Många grannar på Danviksklippan konfronterades med varor i Danviksklippans Livs butikshyllor som har sett sitt bäst före datum. Tidigare ägaren har nu lämnat över butiken till en ny ägare efter bara tre månader. ”Jag vet vad som krävs för att få den här butiken att fungera”, säger nya ägaren Muhammed Alam.

Alam kommer från Afganistan och har tidigare jobbat i livsmedelsbutiker. Enligt honom funkade förra ägarens strategi eftersom han oftast var ensam och inte hann göra allt samtidigt: göra beställningar, ta emot leveranser, stå i kassan, fylla på hyllorna etc.

”Jag håller just på med att fräscha till butiken och göra varorna synligare”, förklarar han. På listan över saker som Muhammed vill jobba med är att ta tillbaka försäljningen av SL-remsor och -kort, Svenska Spel utbud och videouthyrningen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Han berättar att många äldre grannar behöver bärhjälp. ”Det är inte problem. Bara säg till så kan vi hjälpa!”. Muhammed ska också jobba med marknadsföringen i trakten runt Danviksklippan, Saltsjöqvarn och Henriksdalshamnen för att få butiken att gå runt.

Muhammed kan nås på alam.maf@gmail.com.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: