Rådjursmor med killingar överkörda på Värmdövägen

SVINDERSVIK / HENRIKSDALSBERGET | I veckan blev ett rådjursmor med två killingar överkörda på Värmdövägen. Det är antagligen rådjursfamiljen som har siktats på Henriksdalsberget, i Trolldalen, runt Svindersviken och Finnbodaberget.

Förolyckade rådjur vid Svindersviken
Förolyckade rådjur vid Svindersviken (bild: Anders Egerö=

Enligt grannar från Finnberget låg de döda kropparna i diket mellan Värmdövägen och gångvägen mot Alphyddan redan i veckan.

Kropparna hade antingen slängts över staketet av bilisterna, eller så har själva kollisionen kastat iväg djurliken. Men hur gick det för bilisten?

>> Läs mer om djur och natur på Västra Sicklaön

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Rådjursmor med killingar överkörda på Värmdövägen”

  1. Finnberget-grannen Alexander Holmberg säger att rådjursfamiljen lever. ”Jag pratade med Nacka kommuns viltvårdare på morgonen i dag. Han kände till rådjuren men trodde att de hade blivit påkörda natten mellan fredag och lördag. Han skulle ta hand om dem i dag, måndag”, säger Henriksdalsberget-grannen Anders Egerö. Så uppenbarligen finns det två rådjursfamiljer i våra trakter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: