Rådjursmor med killingar överkörda på Värmdövägen

SVINDERSVIK / HENRIKSDALSBERGET | I veckan blev ett rådjursmor med två killingar överkörda på Värmdövägen. Det är antagligen rådjursfamiljen som har siktats på Henriksdalsberget, i Trolldalen, runt Svindersviken och Finnbodaberget.

Förolyckade rådjur vid Svindersviken
Förolyckade rådjur vid Svindersviken (bild: Anders Egerö=

Enligt grannar från Finnberget låg de döda kropparna i diket mellan Värmdövägen och gångvägen mot Alphyddan redan i veckan.

Kropparna hade antingen slängts över staketet av bilisterna, eller så har själva kollisionen kastat iväg djurliken. Men hur gick det för bilisten?

>> Läs mer om djur och natur på Västra Sicklaön

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “Rådjursmor med killingar överkörda på Värmdövägen”

  1. Finnberget-grannen Alexander Holmberg säger att rådjursfamiljen lever. ”Jag pratade med Nacka kommuns viltvårdare på morgonen i dag. Han kände till rådjuren men trodde att de hade blivit påkörda natten mellan fredag och lördag. Han skulle ta hand om dem i dag, måndag”, säger Henriksdalsberget-grannen Anders Egerö. Så uppenbarligen finns det två rådjursfamiljer i våra trakter.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: