Skräpig bukt mellan Lugnets terrass och Fendergatan i Henriksdalshamnen

HENRIKSDALSHAMNEN  | Bukten mellan planteringen på Lugnets terrass och Fendergatan i Henriksdalshamnen tillhör de skräpigaste platserna på Västra Sicklaön om vi nu bortser från Kanalvägen i höjd med kvarter Båtklubben, ingången till Henriksdalstunneln och ytan runt Henriksdalsbergets konstgräsplan.

Bland vass, änder och sothönor hittar man stora mängder förpackningar (plastflaskor, snusdosor, plastpåsar, glassförpackning etc.) på vattenytan och på stenstranden. Även sopkorgen bakom bukten är överfull. Hela platsen passar dåligt ihop med Henriksdalshamnens miljöimage.

Stockholms Trafikkontor verkar ha tagit ledigt i flera veckor. Men ett e-mail har nu skickats av mig till myndigheten om städningen av bukten.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: