Rapparen Penga Per bor på Kvarnholmen

KVARNHOLMEN | Henriksdalsberget verkar inte vara det enda bostadsområdet på Västra Sicklaön där rapparna trivs. Av en slump såg jag på Twitter att Penga Per bor på Kvarnholmen, när han skrev att vattnet är avstängt efter en vattenläcka.

“Kunde inte duscha eller diska innan jobbet”, var hans tweet.

Penga Per är uppvuxen i Saltsjöbaden. Men “istället för golf så spelade Per basket och när de flesta av hans vänner stog och pumpa Boten Anna vid Tippens Centrum från sina mobiltelefoner”, skriver hiphop-magasinet Kingsize. Han flyttade 2009 till Kvarnholmen.

Hösten 2006 träffade Per Oslagbara Oscar, även känd som O.P. och dem började göra musik tillsammans. Vintern 2008 kom J-Bronk in i bilden och de tre grabbarna startade trion Riktig Skit Posse.

Killarna släppte sommaren 2009 EP’n “Funktionärerna” där Mackan från Fattaru gäster på ett spår. 2011 kom promoalbumet Fräscha prinsen från Saltsjöbaden som du kan ladda ner här. Just nu kan du rösta på Penga Per i Kingsizegalan i kategorin Årets nykomling.

Videon till Alla Guzzar i Orten Har Comviq är inspelad på Henriksdalsbergets multisportplan (se nedanför).

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: