Skatten från Finnboda nu också på Wikipedia

FINNBODA | Flitiga amatörhistoriker som jag har sammanställt en sida på Wikipedia med skattfynd som gjorts i Stockholms län sedan 1700-talets mitt. Däribland finns också Finnbodaskatten – en silverskatt som 1736 lämnades för inlösen till Antikvitetskollegiet.

Vikingaskatten som hittades i Finnboda, 1735
Delar av vikingaskatten som hittades i Finnboda, 1735

“Värderingen lär ha blivit en besvikelse för upphittarna, några arbetare, eftersom Antikvitetskollegiet ansåg att man redan hade en tillräcklig stor samling med liknade mynt och endast ett mynt, fyra armringar, två ringnålar och en spännbuckla inlöstes, totalt 250 gram”, står det på Wikipedia.

>> Läs mer om Finnbodaskatten och andra skattfynd

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: