Naturskyddsföreningen tycker Nacka borde bespara sig Svindersviksbron

KVARNHOLMEN | Ronny Fors och Katarina Kindwall från Naturskyddsföreningen i Nacka figurerar i veckans Nacka Värmdö Posten med en debattartikel om bron mellan Kvarnholmen och Ryssbergen.

Ronny Fors och grannar på en naturvandring i Ryssbergen
Naturskyddsföreningen organiserar naturvandringar i Trolldalen, Ryssbergen och runt Svindersviken

Duon skriver att Nacka väljer att i budgeten för 2012 hellre att spara in 314 miljoner kronor på bland annat skola och äldre än att avstå från ett projekt som “kommer att kosta flera hundra miljoner, förstöra ett unikt naturområde och få trafikmängden att öka”.

De skriver också att kommunens andel i broprojektet kommer att cara c:a 265 miljoner, att kostnaderna redan nu har ökat kraftigt och att “den här typen av projekt blir alltid mycket dyrare än beräknat”.

Naturvännerna vill istället se en satsning på kollektivtrafiken, en lugn och bilfri miljö utan bullrande genomfartstrafik från Danvikstull till Nacka Forum och ett bevarande av Ryssbergens “tysta och unika trollskog”.

>> Läs hela deras debattartikel i Nacka Värmdö Posten

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Naturskyddsföreningen tycker Nacka borde bespara sig Svindersviksbron”

  1. Riktig realistisk, ‘en bilfri miljö’. Bygga tusentals nya hus, men de som bo där ska bara ta bussen till köpcenter, jobb, dagis, etc etc.

    Bygg två broar, de flesta som kommer att kunna betala såna nya lägenheter behöver två billar för att hinna med jobb o annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: