Restaurangen på Danvikshem återigen i finalen till Arla Guldko

DANVIKSHEM | Stiftelsen Danviks hospitals seniorservering har återigen gått till semifinalen i restaurangtävlingen Arla Guldko. Finalen avgörs den 11 april på Grand Hôtel i Stockholm.

Arla Guldko tävlingspokal
Tävlingspriset Arla Guldko (bild: Arla)

15 finalister kommer att tävla inom 15 kategorier. Danvikshems restaurang tävlar inom kategorin Bästra Seniorservering mot Stiftelsen Stora Sköndal och Häradsgårdens kök, Trosa.

“Vi kombinerar mat- och måltidsglädje med kulturupplevelser hos oss. Vi arrangerar till exempel restaurangkvällar för de boende, med tre rätter och underhållning med artister som Eddie Olivia. Och då står tanterna på kö!”, säger kostchefen Irené Gidlund Grankvist till tidningen Restaurangvärlden.

“Sedan hjälper vi avdelningarna med att sätta guldkant på maten när de exempelvis arrangerar pubkvällar med trubadur.  Och så försöker vi förstås att ta vara på gamla fina svenska traditioner som surströmmingspremiär och Mårten gås”, tillägger Irené Gidlund Grankvist.

>> Läs mer om caféer, restauranger och pizzerior på Västra Sicklaön

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: