Brf Spannmålskajen fick förhandsvisning på Kvarnholmen

KVARNHOLMEN | Brf Spannsmålskajen heter bostadsrättsföreningen som ska äga de tre nybyggda kajhusen på Kvarnholmen. 1 februari fick den framtida grannarna en förhandsvisning av kajhuset 1, plan 1 – 3.

”Betydligt mer färdigt än vi räknat med”, skriver Jan Olov Ankartross på Kajhusens sida på Kvarnholmen. ”Åh vad kul. Längtar tills det blir vår tur i slutet på februari”, skriver Eva zachrisson. ”Jättefint! Och jag längtar tills vi får komma och titta om två veckor (…)”, skriver Monika Johansson.

Förhandsvisning av Kajhuset 1 på Kvarnholmen
Förhandsvisning av Kajhuset 1 på Kvarnholmen (bild. Jan Olov Ankartross)

Några saker som de nya grannarna kommer att behöva kämpa med i början är avsaknad av alla samhällsfunktioner på Kvarnholmen – förskola, butiker, brevinkast etc. Det finns inte heller någon bussförbindelse till Nacka sjukhus eller till närmaste livsmedelsbutiken på Henriksdalsberget. ”Förskola på kvarnholmen ska tydligen dröja till 2015, vad jag har hört, tyvärr tyvärr”, skriver Monica Johansson på Facebook.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: