Småbarnsmamma berättar om att missa bussen till Finnberget

FINNBERGET | Sedan SL 2004 fick för sig att ändra i sträckningen för buss 53 går bussen endast en gång i timmen till Finnboda och Finnberget. Och inte alls längre till Kvarnholmen. Då angavs som skäl ekonomin och att eleverna på Nackademin och Cybergymnasiet behöver en direkt busslinje till Slussen, nämligen buss 402 som inte åker upp till Finnberget.

Barn på Finnberget - 50-talet
Barn på Finnberget - 50-talet. Bättre bussförbindelse då?

Den stannar nedanför på Kvarnholmsvägen. Men när man är lite äldre eller har packning, så är det inte kul att ta sig upp för backen till Finnberget. Lika olustigt är att grannarna på Kvarnholmen inte kan åka till Henriksdalsberget för att handla på ICA (förprogrammerat bilberoende?).

Samma gäller Finnberget och Finnboda som alltså är mycket beroende av den bussen som servar sträckan Finnberget – Henriksdalsberget en gång i timmen.

Inställda turer på buss 53

Men ibland kommer inte den bussen. Den kan vara indragen eller ha gått sönder på vägen som buss 53 ofta gör. Vi har många riksdags-, landstings- och kommunpolitiker av alla kulör på Västra Sicklaön. Kanske något för dessa att engagera sig i?

Här kommer en berättelse om småbarnsmamman Jenny vars buss upp till Finnberget gick sönder på vägen.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Småbarnsmamma berättar om att missa bussen till Finnberget”

  1. Haha här hittade jag mig själv:)! Ja men det är bra om SL personal och självaste cheferna på SL kan läsa detta oxå!! Eftersom det är inte första gången och säkert inte sista heller!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: