DN-redaktör vill att NK-expressen fortsätter mot Danvikstull via Kvarnholmen

HENRIKSDALSHAMNEN / DANVIKSKLIPPAN / KVARNHOLMEN | DN-redaktören Viktor Barth-Kron föreslår i en minkolumn att vi borde skippa tunneltänkandet med en Österled under vatten och istället bygga en Österbro över Saltsjön.

Saltsjöqvarn, Henriksdalsberget och Danviksklippan sedda från Saltsjön
Saltsjöqvarn, Henriksdalsberget och Danviksklippan sedda från Saltsjön

Över den skulle gående, cyklister och NK-expressen (det vill säga Spårväg City) kunna fortsätta över en Golden Gate-liknande bro över Saltsjön mot Kvarnholmen, längs med Kvarnholmsvägen förbi Finnberget och Finnboda till Danvikstull för att ansluta till Tvärbanan i Hammarby sjöstad. ”Smidig, miljövänlig och helt utan trassel vid Slussen”.

>> Läs Viktor Barth-Krons minikolumn i Dagens Nyheter

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: