24 våningshus kan byggas mellan Henriksdalsberget och Saltsjöqvarn

HENRIKSDALSBERGET  / SALTSJÖQVARN | Många grannar i BRF Utsikten 1 – 35 samt BRF Henriksdalshöjden på Henriksdalsringen kan bli utan sin utsikt om politiker och tjänstemän går med på förslaget som fastighetsägaren Henriksborg AB har lanserat: ett 24 våningar högt hus vid Kvarnholmsvägen.

Kontorhuset Henriksborg
Kontorshuset Henriksborg

Höghuset skulle stå bakom tegelhuset Henriksborg där det idag finns en parkeringsdäck. Det skulle bli Nackas högsta hus i så fall. Förslaget och andra liknande förslag om exempelvis  parkeringshuset vid Kvarnholmsvägen ska diskuteras inom programarbetet för Kvarnholmsvägen.

Ett annat förslag från Henriksborg AB är att göra om tegelhuset Henriksborg, som idag inhyser kontor, kinakrogen Grand Palace, Snitz skolan och Saltsjöns trafikskola, till bostäder. Tegelhuset har sina rötter i slutet av 1800-talet då det var byggdes som kolspetsfabrik åt Rylander och Rudolph (= företaget som förstörde väderkvarnen på Danviksklippan).

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “24 våningshus kan byggas mellan Henriksdalsberget och Saltsjöqvarn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: