Varken Tvärbana eller tunnelbana ska gå i våra trakter

Nacka Värmdö Posten har i senaste numret skissat de sex alternativen som SL utreder just nu för trafiken österut. Inte ett enda förslag inkluderar att T-bana, Tvärbana eller annan spårbunden trafik än Saltsjöbanan åker genom Kvarnholmen, Finnboda, Saltsjöqvarn eller Henriksdalshamnen trots att våra bostadsområden växer så det knakar.

Tvärbana till Finnboda
Tvärbana till Finnboda?

Enligt alternativen ska Tvärbanan antingen förlängas till Saltsjö-Järla eller vara kvar som idag.

Fyra alternativ föreslår att tunnelbanan förlängs till Nacka Forum, men stationerna kommer att bli Sofia, Sjöstaden (och då på delen närmast bortom Sickla kanal) och Sickla.

När det gäller Saltsjöbanan så föreslår fyra alternativ att den fortsätter till Slussen. Två alternativ vill ha ett stopp redan vid Sickla. Istället vill man ha bussar till tunnelbanan.

Värsta scenariot är det att varken tunnelbana, Tvärbana eller Saltsjöbana stannar på Västra Sicklaön. Däremot fortsätter vi njuta av Värmdövägen plus en mycket trafikerad Kvarnholmsvägen där bilar åker över Svindersviksbron och Ryssbergen till Forum Nacka.

>> Klicka här för att se NVP:s sammanställning 

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: