Ny sträckning för bussarna 53 och 71 på gång

HENRIKSDALSBERGET / HENRIKSDALSHAMNEN | Framtiden för bussarna 53 och 71 kan bli turbulent som en följd av förberedelserna inför ombyggnaden av Slussen och under den egentliga ombyggnaden.

Buss 71 stannar på Kanalvägen i Henriksdalshamn
Buss 71 stannar på Kanalvägen i Henriksdalshamnen

Södermalmsnytt berättar i senaste numret att tung trafik från och till Slussenprojektet kommer att gå på östra Folkungagatan mellan Londonviadukten och Renstiernas gata. Gatorna är också aktuella för framtida spårvägar, exempevil Tvärbanan.

Marken är dock instabil. Många boende upplever redan idag skakningar och vibrationer. Trafikkontoret vill därför stänga av gatan för att anpassa den till framtida behov för runt 30 miljoner kronor.

“Jag räknar med att det kan ta mellan fyra till sex månader. Det mest effektiva är att stänga av den här delen av gatan under den tiden. Vi måste dock hitta en lösning som alla kan leva med. Det går ju stombussar på den här sträckan och en hel del trafik”, säger Lars Matz till Södermalmsnytt.

Bussarna 71 och 53 passerar här också. Så en lösning måste till eftersom vi på Västra Sicklaön är mycket beroende av bussarna för att komma till Södermalm / Slussen och därefter till T-Centralen eller Kungsträdgården.

Alternativa stäckningar kan vara Danvisktull – Bondegatan – Renstiernas gata – Slussen, eller rentav Londonviadukten – Stadsgården – Slussen.

Det är dock oklart vad som kommer att hända med busslinjerna under själva ombyggnaden av Slussen som ska pågå i åtta till tio år. Hur som helst kommer vi att behöva konfronteras av ännu längre resvägar till Slussen / Centralen framöver.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: