Fortfarande oklart om det var en olycka eller mord på Henriksdalsberget

HENRIKSDALSBERGET | I måndags klockan 10:00 påträffades en granne i 40-årsåldern (inte 50-årsåldern som tidningarna skrev) död på marken nedanför ett hus på Henriksdalsringen.

Henriksdalsbergets senapsgula fasad och rosa balkonger
Henriksdalsbergets senapsgula fasad och rosa balkonger

Uppenbarligen hade han fallit från en balkong på sjunde våningen. Det är dock oklart om det var en olycka eller ett brott.

En kvinna i 35-årsåldern befann sig i lägenheten på Henriksdalsringen, förhördes av polisen och släpptes senare. Men det finns en misstanke om mord alternativt dråp. ”Vi beslöt rubricera händelsen som mord tills vidare”, säger Robert Geyer, befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral till Dagens Nyheter.

Den avlidne grannen var mycket känd i trakten och har bott här sedan barndomen. Vänner, familj och grannar har hört av sig på hans Facebook-profil och lämnat ord av sorg. ”Du kommer för alltid att finnas i mitt hjärta”, ”R.I.P vännen!!! ♥”, ”Vila i frid kommer att sakna dig”…

Alla är välkomna att ta farväl den 24 april klockan 10:30 i Danvikshems kyrka.

>> Läs mer om händelsen i Nacka Värmdö Posten, Dagens Nyheter eller Svenska Dagbladet  

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: