Henriksborg-författaren Lars Westman skriver bok om Saltsjöbaden

HENRIKSBORG | Lars Westman, journalist och författare som bor i Henriksborgs radhus, är bokaktuell med Till Saltsjöbaden, hans tredje bok. Boken skrev han vid sidan om sitt arbete på tidningen Vi och läseböcker för skolan.

Omslag till Lars Westman boken Till Saltsjöbaden
Omslag till Lars Westmans bok Till Saltsjöbaden

I en intervju med Nacka Värmdö Posten säger Lars att han är uppvuxen i Saltsjöbaden. Föräldrarna jobbade med uppbyggnaden av samhället. Senare flyttade de dit själv.

Boken handlar mest om 40- och 50-talen med sina personligheter, men även skapelsen av samhället under Knut Wallenbergs och Ernst Thiels regi tas upp.

På frågan om han skulle vilja flytta tillbaka dit från Henriksborg svarar han så här till Nacka Värmdö Posten: ”Om jag skulle flytta tillbaka så skulle jag behöva sköta allt det praktiska, som möten om sophämtning och sånt. Nu har jag det tio minuter bort. Att åka dit är som att åka i en tidsmaskin”. >> Läs hela intervjun i Nacka Värmdö Posten

”Det är en mkycket vacker bok med massor av härliga illustrationer. Och välskrivet, som allt av Westman alltid är. Men framförallt är det social- och kulturhistoria på hög nivå och med en allmängiltighet som sträcker sig långt innanför Baggensfjärdens område, förbi Djurgården och Slussen och giltig för hela landet”, skriver Tidningen Kulturen om Till Saltsjöbaden.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: