Inga allmänna visningar av Svindersviks gård i år

SVINDERSVIKEN | Nordiska Museet har plötsligt bestämt sig för att ställa in alla allmänna visningar av Svindersviks rokokogård – en av Nackas främsta besöksmål för folk från hela Stockholm.

Svindersvik gårdens paviljong sedd från Gäddviken
Svindersvik gårdens paviljong sedd från Gäddviken

”Det här kom som en chock för alla guider, som glatt sig åt att få komma ut i grönskan”, skriver en av guiderna på sin blogg. Det är dock oklart om även Svindersviksdagen i juni har lagts ner.

Endast förbokade visningar genomförs 2012. Bokningar görs på Nordiska museets hemsida.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “Inga allmänna visningar av Svindersviks gård i år”

  1. Beskedet om att de allmänna visningarna av Svindersvik skulle ställas in kom, mycket riktigt, som en chock för oss guider. Vi fick beskedet för bara ett par veckor sedan då våra scheman redan hade tilldelats oss.
    Det är mycket ledsamt och obegripligt. Jag skulle vilja uppmana alla som besöker området då och då och som känner sig besvikna och förvånade över Nordiska museets beslut, att höra av sig till dem. Det skulle betyda mycket för många – inte minst för oss som har guidat där i många år.
    /Petra

Kommentera

%d bloggare gillar detta: