Jan Inghe Hagströms torg i Henriksdalshamnen ska få nytt namn

HENRIKSDALSNAMNEN | Södermalmsnytt skriver att boende på Jan Inghe Hagströms torg, som är kallat efter Hammarby Sjöstadens främsta planerar, har klagat på namnet.

Jan Inghe Hagströms torg våren 2012
Jan Inghe Hagströms torg våren 2012

Alla tror att det är ett dubbelförnamn, alltså Jan-Inghe. Men i själva verket är det ett dubbelefternamn, alltså Inghe-Hagström. Det gör att leveranser inte kommer fram. Post försvinner. Taxibilar kör vilse. Adressen får inte plats i brevens adressfönster.

“Namnet är inte lämpligt som adressnamn. Vi tycker att det bör ändras och det är det vi föreslår till politikerna i stadsbyggnadsnämnden”, säger Kristian Rosengren, namnberedningen till Södermalmsnytt. >> Läs hela artikeln i Södermalmsnytt

Boende föreslår Hamntorget som namn och att kajen ska heta Jan Inghes kaj. Politikerna i Stadsbyggnadsnämnden avjorde att torget ska heta Jan Inghes torg. >> Klicka här för ärendet hos Stadsbyggnadsnämnden

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: