Hiss från slutet av sextiotalet utbytt på Henriksdalsberget

HENRIKSDALSBERGET | En veteran på Henriksdalsringen 17 har gått i graven – en hiss från Henriksdalsbergets byggår 1969. Egentligen är bara styrelektroniken sönder, men det har blivit en dominoeffekt som har lett till att hela hissen måste bytas ut.

Henriksdalsringen 103 på HenriksdalsbergetFör styrelektroniken finns inga reservdelar. Så en helrenovering krävs. Nya bestämmelser säger dock att även automatiska dörrar och handikappanpassade manöverdon måste in. Det i sin tur kräver att helt nya hisskorgar måste byggas.

>> Kolla hur det går för Brf Utsikten 1-35 med upphandlingen av nya hissar

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: