Skulptur av sjökvinnan på Kvarnholmens norra kaj ska skrotas

KVARNHOLMEN | På Kvarnholmens norra kaj stod i åratal en färgglad metallskulptur av Timo Solin föreställande en naken kvinna. Skulpturen har flyttats runt pga pågående byggprojekten. Modefotografen Andrea Belluso skriver nu att skulpturen kommer att skrotas.

Timo Solin skulptur av en kvinna på Kavarnholmens norra kaj“This metal sculpture’s future is to be dismantled and thrown away. Money talks, culture walks? Is this the way it should be?”, skriver en besviken Andrea Belluso på sin blogg.

Konstnären Timo Solin hade sin ateljé på Kvarnholmen.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Skulptur av sjökvinnan på Kvarnholmens norra kaj ska skrotas”

  1. Jag antar att man är rädd för att skulpturen ska sänka värdet på bostadsrätterna om den får stå kvar. Det är en slakt av industrihistoriska och i det här fallet även konstnärliga värden som pågår på Kvarnholmen. En mycket svag kommunledning, övergödda byggherrar och ängsliga arkitekter gör det hela möjligt. Vidrigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: