19 maj: Skottska post-electro bandet Errors spelar på Elite Hotel Marina Tower

SALTSJÖQVARN | 19 maj, klockan 19:00 – 01:00 presenterar FKP Scorpio i samarbete med Fritz’s Corner och Svenska Musikklubben det hyllade skottska post-electro bandet Errors. De bjuder på en gratis spelning på SaltsjöBar i Elite Hotel Marina Towr inför sommarens spelning på Hultsfredsfestivalen.

FKP Scorpio presenterar i samarbete med Fritz’s Corner och Svenska Musikklubben det hyllade skottska post-electro bandet Errors. Aktuella med sitt tredje album Have Some Faith In Magic har Errors sen starten 2004 varit de naturliga efterföljarna till band som Battles, Hot Chip och LCD Soundsystem. Nu kommer de för första gången till Sverige och gör en gratis spelning på Saltsjöbar i Stockholm som en försmak inför sommarens spelning på Hultsfredsfestivalen. Värmer upp gör en av årets mest intressanta svenska debutanter Fanny.Bandet är aktuell med sitt tredje album Have Some Faith In Magic.

”Att lyssna på något valfritt av Errors hittills tre album lockar fram en varm känsla av oändlighet och rymd, hur alla detaljer oavsett avstånd dem emellan ändå hänger ihop och är beroende av varandra. Helheten, låten i sig, är lika betydelsefull som minsta gitarrton eller loop, precis på det enkla och självklara vis som Eames i sin film med ettor och nollor förklarar sambandet mellan minsta molekyl till universums mest avlägsna himlakropp. Skottarna i Errors har sedan debuten 2005 med sjutumssingeln Hans Herman på Mogwais skivbolag Rock Action Records för varje ytterligare släpp vuxit i dräkten som den elektroniska post-rockens främsta fanbärare. De bygger sin musik med elektroniska beståndsdelar, ett synthljud där, en loop där- och knyter ihop det med en shoegazerliknande rock värdig att skjutas ut i rymdens mörker”, skriver Fritz Corner.

Värmer upp gör en av årets mest intressanta svenska debutanter Fanny.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: