Många gensvar på gästinlägget om segelfri Danviksbro

DANVIKSKLIPPAN / SALTSJÖQVARN | Gunnar Hallerts gästinlägg om en lösning på problemet med att hela Nacka-, Värmdö- och Sjöstadstrafiken på Danviksbron stoppas upp av segelbåtar har fått många reaktioner.

Läs gästinlägget. Reaktionerna hittar du nedanför:

Danviksbrons brofästen
Danviksbrons brofästen (bild: Shadexplorer)

“Håller med dig och vi har genom åren ibland varit på Sjöfartsverket kring detta. Det är nog helt rätt att gå på dem igen. Jag sätter våra trafiktjänstemän att i ett första steg prata med Sjöfartsverket”, skriver Erik Langby (ordförande för Nacka kommuns styrelse, m).

“Jag håller med dig i dina synpunkter även om jag tycker att broöppning en gång i timmen skulle kunna vara OK istället som det du föreslår varannan timme”, skriver Sidney Holm (politiker i Nacka kommun, mp).

“Jag förstår dig som irriteras över broöppningen. Men hela situationen med att Nacka/Värmdöbor har en väg in och sedan igenom Stockholm via bron är förfärlig. Mitt förslag är att gå samman alla tusentals boende för att det ska byggas en bro över till Lidingö. Det är helt enkelt inte hållbart med EN väg (rimlig) om man vill färdas mot norra StorStockholm. Varken ur tids- eller miljösynpunkt”, skriver “Nattis”.

“Klockrent! Hoppas på ett bra svar från de ansvariga!”, skriver Joanna Hagströms.

“Ett sånt här inlägg ligger verkligen i tidens anda där det gäller att hela tiden tjäna tid. Effektivisera. Nej, det är underbart när allt bara stannar upp ett par minuter. Kommer och tänka på filosofen Ladislaus Horatius som 1993 drog i nödbromsen på X2000, han gjorde det som en protest mot en kultur som dyrkade snabbheten som självändamål. Ska tilläggas att han gjorde det i låg fart så att ingen kom till skada”, skriver Fredrik Jansson.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Många gensvar på gästinlägget om segelfri Danviksbro”

  1. En bro till Lidingö? Vad ska man göra där? kanske sätta en av de enorma pelarna på Fjäderholmarna? Hahaha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: