Sickla Hälsocenter öppnar vårdcentral på Hästholmsvägen 30

SALTSJÖQVARN | Till hösten planerar Sickla Hälsocenter att öppna en distriktsläkarmottagning på Hästholmsvägen 30 i DanvikCenter under förutsättning att landstinget fattar ett positivt beslut den 5 juni.

Danviks vårdcentral i DanvikCenter drivs i Proximas regi
Danviks vårdcentral i DanvikCenter i Aleris regi stänger första juni 2012

Sickla Hälsocenter har i dagsläget 10.600 listade patienter. Det blir nog fler nu när Danvikstulls vårdcentral i Aleris regi stänger första juni 2012.

“Vi har sedan vi öppnade Sickla Hälsocenter för snart tio år sedan hand om hemsjukvården kring Danviken och Kvarnholmen så vi känner väl till dess befolkning med omnejd”, säger Per Udén, specialistutbildad läkare i allmänmedicin och en av de tre ägarna i Sickla Hälsocenter.

Per försäkrar till lokaltidningen Mitt i Nacka att den nya mottagningen ska drivas på samma sätt som i Sickla med tonvikt på personlig bemötande och lugn atmosfär.

Hoppas att Sickla Hälsocenter på ett skickligare sätt marknadsför sig gentemot nya grannar i Henriksdalshamnen, Finnboda och Kvarnholmen som är en förutsättning för att få ett bra patientunderlag.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Sickla Hälsocenter öppnar vårdcentral på Hästholmsvägen 30”

  1. Förstår inte din kritik mot Sickla Hälsocenter. De får inte ta mer patienter än det finns resurser för. Det är landstingspolitikerna som har skapat det här systemet med låtsas vårdval och överlåta vårdtjänster till privata aktörer.

  2. Men tills vidare tar de INTE emot alla de patienter som nu står utan vårdcentral utan uppger att de är “full-listade” och att kö finns….Men hur var det nu med Vårdval Stockholm, har inte ALLA olistade patienter rätt att få söka vård…..Hoppas nån tittar på detta. landstingets vårdcentraler tar emot men inte Sickla, den närmsta vårdcentralen i Nacka men den är ju privat….och har kö! Men då de öppnar nu vårdcentral ska de väl försöka locka tillbaka alla patienter då semetsrtiderna är över och landstingets vårdcebtraler i området fått slita….FY SKÄMS SICKLA!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: