Nackastråket passerar Svindersvik, Henriksdalsberget och Saltsjöqvarn

SVINDERSVIK / HENRIKSDALSBERGET / SALTSJÖQVARN | Ett av de officiella gångstråken till Stockholm är 12 km lång och går från Nacka Centrum till Nacka Strand, Svindersviken, Trolldalen på Henriksdalsberget, Saltsjöqvarn och vidare till Stortorget i Gamla stan.

Naturvandring i Trolldalen på Henriksdalsberget
Skogen Trolldalen på Henriksdalsberget inbjuder till vandringar och promenader

“Stråket innehåller även intressanta bebyggelseprojekt. I Nacka Strand och vid Saltsjökvarn har gamla industriområden omvandlats till attraktiva områden för kontor och boende, samt hotell- och restaurangverksamhet.

En bit in i Svindersviken går stråket intill den nya Marinstaden som är ett bostadsområde med flytande hus på cellplastfyllda betongpontoner.

Under promenaden passeras även ett antal kaféer och matställen i attraktiva miljöer, t ex på en bergknalle vid J V Svensons torg, i hamnen vid Nacka strand, samt i brygghuset vid Svindersviks gård”, står det i guiden.

>> Läs mer om Nackastråket som korsar våra trakter

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: